045 667 2939 Nuohous- ja ilmanvaihtopalvelut / 050 524 1179 Kotiapu ja hoivapalvelut

Ajankohtaista

NUOHOUS POIKKEUSOLOISSA

Uusi toimintaohjeistus julkaistu 14.5.2020. Nuohoukset voivat jatkua poikkeusoloissa!

Sisäministeriö suositteli maaliskuun lopussa siirtämään muut kuin aivan välttämättömät nuohoukset koronavirusepidemian vuoksi väliaikaisesti. Hallituksen 6. toukokuuta päätettyä siirtyä laajamittaisista rajoitustoimista hallittuun suositusten ja rajoitusten purkamiseen sisäministeriö on arvioinut uudestaan nuohousta koskevan suosituksen tarpeellisuutta.

Poikkeusolot voivat jatkua vielä pitkään eikä nuohouksia voi määräämättömäksi ajaksi siirtää. Nuohouksen järjestäminen edellyttää kuitenkin tässä tilanteessa uudenlaisia toimintatapoja niin nuohoojilta kuin asikkailta.

Nuohousalan Keskusliitto ry on päivittänyt toimintaohjeistuksen turvallisesta nuohouksesta koronavirusepidemian aikana. Suoritamme nuohouksen turvallisesti ohjeistusten mukaan.

https://nuohoojat.fi/nuohouksen-suorittaminen-tapahtuu-turvallisesti/

 

NUOHOUSLAKI

Nuohouksen tarkoituksena on poistaa savuhormeihin ja tulisijoihin kertynyt palamisjäte, jotteivät ne aiheuttaisi palovaaraa. Lisäksi nuohouksella edistetään energian taloudellista käyttöä, ympäristönsuojelua ja ihmisten asumisviihtyvyyttä.

Pelastuslain (13 §) mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan (asuinkiinteistöt 1-vuoden, vapaa-ajan asunnot 3-vuoden välein) sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein.

Nuohooja huolehtii paloturvallisuudesta tarkastamalla ja puhdistamalla tulisijat ja savuhormit. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkastaa tulisijoihin ja hormeihin liittyvät suojaetäisyydet sekä tikkaiden ja nuohoustelineiden kunnon. Hän ilmoittaa havaitsemistaan vioista ja puutteista kiinteistön omistajalle tai haltijalle sekä opastaa ja neuvoo tulisijan käytössä.

Nuohoojana saa toimia nuohoojan ammattitutkinnon, tai erikoisammattitutkinnon suorittanut henkilö.

 

Ota yhteyttä

tai soita 045 667 2939

 
5 + 11 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.